Βιογραφικό

Εκπαίδευση

Η εκπαίδευση της ξεκίνησε στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου ολοκλήρωσε προπτυχιακές σπουδές στο State University of New York at Stony Brook με Διπλό Πτυχίο στην Ψυχολογία και Κοινωνιολογία. Μετέπειτα φοίτησε στο London School of Economics και έλαβε τον τίτλο Master of Science στην Κοινωνική Ψυχολογία. Συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην Κύπρο όπου είναι κάτοχος Διδακτορικού Κλινικής Ψυχολογίας από το Πανεπιστήμιο Κύπρου

Κατά την διάρκεια των σπουδών της έχει εκπαιδευτεί στην Γνωστικο-Συμπεριφορική Θεραπεία και συγκεκριμένα μία από τις θεραπείες του τρίτου κύματος, την Θεραπεία Αποδοχής και Δέσμευσης  (ΘΑΔ) από καταξιωμένους καθηγητές και από τον ίδιο τον Δρ. Steven Hayes, ιδρυτή της συγκεκριμένης θεωρίας. Κατά την διάρκεια του διδακτορικού της, έλαβε υποτροφία για εκπαίδευση στην θεραπεία Συμπεριφορικής Ενεργοποίησης (Behavioral Activation) στο τμήμα Center for Addictions, Personality, and Emotions Research στο Πανεπιστήμιο του Maryland. Επίσης, εκπαιδεύτηκε και έλαβε δίπλωμα στην Θεραπεία Αλληλεπίδρασης Γονέα και Παιδιού (Parent-Child Interaction Therapy) την οποία θεραπεία χρησιμοποίησε κατά την διάρκεια της διατριβής της με γονείς και τα παιδιά τους στην Κύπρο.

Κλινική Εκπαίδευση

Η κλινική άσκηση αποτελείτο απο κλινική αξιολόγηση και παρέμβαση, σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο για συμπτώματα κατάθλιψης, προβλήματα που αφορούσαν εξαρτήσεις (κάπνισμα, ουσίες, αλκοόλ, τζόγος), διαταραχές προσωπικότητας, για αγχώδης διαταραχές συμπεριλαμβανόμενου την διαταραχή πανικού, την προβληματική συμπεριφορά, συμπτώματα ψυχοπάθειας  και διατροφικές διαταραχές.

Επιστημονική Έρευνα

Εργάστηκε ως επιστημονικός ερευνητής στο Εργαστήριο Αναπτυξιακής Ψυχοπαθολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου για 8 χρόνια όπου συνέβαλε σε ερευνητικά προγράμματα που ασχολούνταν με προβλήματα συμπεριφοράς και ψυχοπαθητικά χαρακτηριστικά σε παιδιά, έφηβους και ενήλικες.  Η διατριβή της αφορούσε την εξέταση τριών θεραπειών σε παιδιά με προβληματική συμπεριφορά και με παρουσία ψυχοπαθητικών χαρακτηριστικών.

 

Σήμερα

Από το 2018 διατηρεί ιδιωτικό γραφείο ως εφαρμοσμένη κλινική ψυχολόγος όπου προσφέρει ψυχολογικές υπηρεσίες τις οποίες προσαρμόζει σε κάθε κλινική περίπτωση. Η επιστημονική έρευνα μας έχει υποδείξει την αποτελεσματικότητα διαφόρων ειδών θεραπείας για συγκεκριμένα συναισθηματικά, γνωστικά και συμπεριφορικά προβλήματα. Βασιζόμενη στην θεωρία Science -Practitioner, δηλαδή την συνύπαρξη της γνώσης που μας προσφέρει η επιστημονική έρευνα μαζί με τους βιο-ψυχο-κοινωνικούς παράγοντες της κάθε περίπτωσης ασθενούς, προσφέρεται η βάση για θεραπεία που θα είναι πιο αποτελεσματική.


Ως εφαρμοσμένη ψυχολόγος, η συνεχής εκπαίδευση και δια βίου μάθηση είναι μέρος του επαγγέλματος αφού η γνώση είναι σε συνεχή εξέλιξη τόσο όσο αφορά αποτελέσματα νέων ερευνών αλλά και στην πρακτική χρήση και εξέλιξη θεραπειών .

Για Ψυχολογικές υπηρεσίες πατήστε εδώ

 

Μέλος Επαγγελματικών Οργανώσεων